×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

 

  • تاریخ انتشار : 1398/06/02 - 12:23
  • بازدید : 438
  • تعداد بازدید : 134
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با همکاری مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات برگزار شد

کارگاه آموزشی "ترک سیگار حین درمان سوء مصرف مواد، رویکردی نوین" در سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد

کارگاه آموزشی "ترک سیگار حین درمان سوء مصرف مواد، رویکردی نوین" با همکاری مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات در سالن شماره 5 مرکز همایش های رازی برج میلاد برگزار شد ...

کنگره دانش اعتیاد،

کارگاه آموزشی "ترک سیگار حین درمان سوء مصرف مواد، رویکردی نوین" با همکاری مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات در سالن شماره 5 مرکز همایش های رازی برج میلاد برگزار شد.
در ابتدا دکتر هومان نارنجی ها کارشناس اعتیاد، سخنان خود را با طرح چند سوال آغاز نمود.
وی با تأکید بر درمان همزمان ترک سیگار و اعتیاد به مواد مخدر، به خلاصه ای از آموزش ترک دخانیات حین ترک اعتیاد برای پزشکان درمانگر اشاره کرد و در ادامه گفت: باید موانع ترک دخانیات در بیماران متقاضی درمان اعتیاد، از مراجعین جویا شود.
نارنجی ها در ادامه گفت: این سیگار است که در نهایت موجب مرگ افراد معتاد می شود از این رو باید درمان همزمان دخانیات، جدی گرفته شد.
وی گفت: از آنجا که سایر دستگاه های اجرایی و سلامت محور کشور، هیچگونه فعالیت موثری در زمینه پیشگیری از دخانیات ندارند باید پزشکان ترک سوء مصرف مواد، خود وارد مداخله ترک دخانیات همزمان با ترک مواد شوند.
در ادامه دکتر غلامرضا حیدری رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات ضمن تعریفی مختصر از پیشینه مصرف دخانیات، به اهمیت کنترل دخانیات در کشور اشاره نمود.
حیدری افزود بیماریهای وابسته به دخانیات و میزان مرگ و میر وابسته به آن در دنیا رو به افزایش است.
وی در ادامه به مقایسه ارائه خدمات ترک سیگار در کشورهای منطقه، بر اساس گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد.
دکتر حیدری نیز درمانگران حوزه اعتیاد را به مداخله درمان دخانیات حین درمان اعتیاد توصیه کرد و گفت درمان ترک دخانیات باید به عنوان بخشی از مراقبت های پزشکی ارائه شود.
وی همچنین با معرفی چند داروری ترک دخانیات، نحوه مصرف و استفاده از آنها را برای پزشکان درمانگر توضیح داد.
دکتر حیدری همچنین به میزان خطرات قلیان اشاره کرد و به مقایسه علمی بین قلیان و سیگار پرداخت و عوارض قلیان را مورد بررسی قرار داد.
در پایان دکتر محسن روشن پژوه کارشناس اعتیاد، ضمن اشاره به چالش های اسقرار نظام یکپارچه خدمات درمان اعتیاد و موانع پیش به مروری بر مفاهیم پایه در اعتیاد و کنترل و کاهش آن پرداخت.
در پایان هم بین حضار و پزشکان، پرسش و پاسخ مطرح شد.
نکته ای قابل تأمل در حاشیه همایش، غرفه ای بود که فهرستی از انواع مخدرها، مخدرهای صنعتی، محرک ها، توهم زاها و داروهای اعتیادآور را در یک قاب به صورت فهرست وار که در هر کدام از اسامی نمونه واقعی به صورت آشکار به نمایش گذاشته شده بود.
جای تأمل دارد که چه بسا با آگاه سازی نوجوانان و جوانان با انواع مخدر و خطرات آن به صورت بی پرده، می توان به میزان قابل توجهی از دام اعتیاد پیشگیری نمود.
لارم به ذکر است سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد از تاریخ 30 مرداد الی 31 شهریور 1398 در مرکز همایش های رازی برج میلاد برگزار گردید.


 

  • گروه خبری : اخبار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات
  • کد خبر : 81866
کلید واژه
تنظیمات قالب