دولت انگلیس وعده داد:
پایان دادن به سیگار کشیدن در این کشور تا سال 2030
دولت انگلیس وعده داده است که به عنوان بخشی از مجموعهای از اقدامات برای مبارزه با علل بیماریهای قابلپیشگیری سیگار کشیدن در این کشور را تا سال ۲۰۳۰ پایان دهد ...

دولت انگلیس وعده داده است که به عنوان بخشی از مجموعهای از اقدامات برای مبارزه با علل بیماریهای قابلپیشگیری سیگار کشیدن در این کشور را تا سال ۲۰۳۰ پایان دهد. به گزارش بیبیسی در مجموعه سیاستهای بهداشتی دولت انگلیس همچنین تشویق فعالیت جسمی، تهیه دستورالعملی برای خواب و تمرکز بر افراد در معرض خطر دچار شدن به دیابت آمده است.
کارشناسان میگویند سیگار کشیدن هنوز مهمترین علت قابلپیشگیری سرطان و سایر بیماریها و مرگهای قابلاجتناب است.
انگلیس در میان کشورهای اروپایی یکی از پایینترین میزانهای سیگار کشیدن را دارد و از هر شش بزرگسال فقط یک نفر سیگار میکشد. اما سیگار کشیدن همین ۱۴ درصد بزرگسالان خطر اصلی برای سلامت آنهاست و هزینههای سیگار کشیدن برای اقتصاد انگلیس ۱۱ میلیارد پوند در سال تخمین زده میشود.
طرح انگلیس؛ پاکتهای سیگار باید بدون نشان تجاری باشند
البته در این سند طرحی برای گرفتن عوارض از شرکتهای دخانیات برای تأمین مخارج خدمات ترک سیگار که مورد تقاضای فعالان این حوزه بود، نیامده است.
کاهش بودجههای بهداشت عمومی بهوسیله حزب حاکم محافظهکار باعث شده است که نیمی از سازمانهای محلی بهداشتی حمایتهای لازم برای ترک سیگار را به سیگاریها ارائه دهند.
پیشنهادها برای ارتقای سلامت
هدف این سند سیاستهای بهداشتی کاهش شمار سالهایی است که افراد بدون سلامت میگذرانند. در حال حاضر زنان و مردان در انگلیس بیش از یکپنجم طول عمرشان- ۱۹ سال برای زنان و ۱۶ سال برای مردان- را بدون سلامت میگذرانند. افرادی که در مناطق محروم زندگی میکنند، دورههای طولانیترند از سلامت برخوردار نیستند.
این سند سیاستهای بهداشتی ازجمله این پیشنهادها را برای ارتقای سلامت ارائه میدهد:
- تضمین اینکه هر سیگاری که در بیمارستان بستری میشود، بهطور خودکار برای ترک سیگار کمک دریافت کند.
- گسترش برنامه مسواک زدن در مهدکودکها و مدارس ابتدایی.
- بازبینی شواهد مربوط به خواب و سلامت و ایجاد یک دستورالعمل واضح ملی درباره توصیه برای شمار ساعات خواب روزانه.
- تشویق «بازی کردن فعال» مانند لیلی کردن در مهدکودکها و پیادهروی و دوچرخهسواری بیشتر
- دو برابر کردن اعتبارات برنامه پیشگیری دیابت که بر حمایت از سبک زندگی سالم در افراد در معرض خطر دیابت نوع ۲ متمرکز است.
این اقدامات به اقداماتی افزوده میشود که قبلاً در این زمینه اعلام شده بود، ازجمله برچسبهای کالری واضحتر روی مواد غذایی در کافهها، رستورانها و محلهای توزیع غذا، ممنوعیت آگهی هلههولهها پیش از ساعت ۹ شب و ممنوعیت فروش نوشابههای انرژیزا به کودکان.
منبع: همشهری آنلاین کد خبر 449307