×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

جرایم جدید فروش نخی سیگار / لزوم افزایش جرایم فروش دخانیات به زیر ۱۸ ساله‌ها 

نرخ جریمه فروش بسته‌های بازشده فرآورده‌های دخانی و سیگار نخی در مصوبه جدید از ۲۱۰هزار تا ۸۴۰هزار تومان تعیین شده است.             

 

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با استناد به قانون و با تاکید بر اینکه عرضه و فروش بسته‌های باز شده فرآورده‌های دخانی ممنوع است، از بازنگری در نرخ جرایم این تخلفات خبر داد و در عین حال افزایش جرایم فروش محصولات دخانی به سنین کمتر از ۱۸ سال را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان این که بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات» هیئت دولت می‌تواند حداقل و حداکثر جزای نقدی مقرر در این قانون را هر سه سال یکبار بر اساس نرخ رسمی تورم تعدیل کند، اظهار کرد: جرائم قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات» برای سومین بار از زمان تصویب این قانون در سال ۱۳۸۵ به روزرسانی و در تیرماه سال جاری با مصوبه هیئت‌وزیران ابلاغ شد. او با بیان این که بر مبنای ماده ۱۶ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، فروشندگان مکلف هستند فرآورده‌های دخانی را در بسته‌های مذکور در ماده (۶) عرضه کنند، عرضه و فروش بسته‌های باز شده فرآورده‌های دخانی ممنوع است، گفت: فروش سیگار به صورت نخی ممنوع است. اگر یک عامل فروش نسبت به فروش سیگار به صورت نخی اقدام کند، می‌بایست مشمول جریمه شود اما نرخ جریمه فروش محصولات دخانی به صورت نخی و خارج از بسته‌بندی مصوب بازدارنده نیست. وی همچنین گفت: نرخ جریمه فروش بسته‌های بازشده فرآورده‌های دخانی و سیگار نخی در مصوبه جدید از ۲۱۰هزار تا ۸۴۰هزار تومان تعیین شده است. ولی‌زاده ادامه داد: با توجه به این که فروش سیگار به صورت نخی، جوانان و نوجوانان را هدف قرار می‌دهد، موضوع فروش سیگار به صورت نخی و جرایم این موضوع در کانون توجه قرار گرفته و به طور حتم جرایم آن در بازنگری قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مورد بررسی قرار می‌گیرد. ولی‌زاده همچنین درباره فروش محصولات دخانی به افراد کمتر از ۱۸ سال هم گفت: متاسفانه جرایم فروش محصولات دخانی به افراد کمتر از ۱۸ سال در مصوبه جدید هیئت وزیران  افزایش نیافته و بروزرسانی نشده است. وی گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات این موضوع را از طریق معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت برای طرح و اخذ مصوبه هیات وزیران پیگیری کرده است که امیدواریم تا قبل از پایان سال افزایش جرایم فروش محصولات دخانی به افراد کمتر از ۱۸ سال نیز بازنگری و ابلاغ شود.

  • تاریخ انتشار : 1402/08/30 - 13:27
  • بازدید : 270
  • تعداد بازدید : 264
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار پزشکان آلمانی درباره پیامدهای زیان‌بار سیگارهای الکترونیکی

یکی از انجمن‌های رسمی پزشکان در ایالت «نوردراین وستفالن» در آلمان خواستار ممنوعیت یا محدودیت فروش سیگارهای الکترونیکی شد.

یکی از انجمن‌های رسمی پزشکان در ایالت «نوردراین وستفالن» در آلمان خواستار ممنوعیت یا محدودیت فروش سیگارهای الکترونیکی

یکی از انجمن‌های رسمی پزشکان در ایالت «نوردراین وستفالن» در آلمان خواستار ممنوعیت یا محدودیت فروش سیگارهای الکترونیکی (سیگار برقی) شد ...

یکی از انجمن‌های رسمی پزشکان در ایالت «نوردراین وستفالن» در آلمان خواستار ممنوعیت یا محدودیت فروش سیگارهای الکترونیکی (سیگار برقی) شد.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه‌وله، آمارها حاکی از آن است که تنها بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ میلادی فروش سیگارهای الکترونیکی به ویژه انواع یکبار مصرف آن در آلمان ۴۰ درصد افزایش یافته است و افزایش مصرف این سیگارها و همچنین پیامدهای زیان‌بار آن برای سلامتی شهروندان بر نگرانی‌ها در زمینه افزایش مصرف دخانیات در آلمان افزوده است. 

اکنون رئیس انجمن رسمی پزشکان در منطقه نوردراین در آلمان هشدار می‌دهد که شکل سیگارهای برقی و رنگ‌های متنوع آنها باعث شده تا این کالای مضر برای سلامت انسان و محیط زیست به ویژه در میان جوانان از محبوبیت قابل‌توجهی برخوردار شوند؛ سیگارهایی با شکل ظاهری فریبنده که عمدتا مصرف‌کنندگان جوان را به عنوان هدف فروش خود در نظر گرفته است.

انجمن رسمی پزشکان منطقه نوردراین بر این عقیده است که بهترین راه برای جلوگیری از مصرف سیگارهای الکترونیکی، ممنوعیت فروش یا تعیین محدودیت‌های مشخصی برای فروش این سیگارها است.

وزیر محیط زیست آلمان نیز ماه سپتامبر گذشته گفته بود که تصمیم دارد از ممنوعیت سیگارهای الکترونیکی یکبار مصرف در اتحادیه اروپا حمایت کند.

مقامات آلمان می‌گویند که سیگارهای الکترونیکی، همچنین آسیب قابل‌ توجهی برای محیط زیست به همراه دارند چراکه اغلب مصرف‌کنندگان به اشتباه این سیگارها را در میان زباله‌های خانگی دور می‌اندازند؛ موضوعی که زیان مضاعفی را برای محیط زیست به دنبال دارد.

این سیگارها را پس از مصرف نمی‌توان مجددا شارژ کرد و از این‌رو حتما باید دور انداخته شوند که همین مساله، به تولید بیشتر زباله‌های الکترونیکی می‌انجامد.

منبع: isna.ir/xdPZW3

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات
  • کد خبر : 135210
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب