×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/02 - 13:40
  • بازدید : 538
  • تعداد بازدید : 518
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
هفته ملی بدون دخانیات

شعار روز جهانی بدون دخانیات: مواد غذا بکارید، نه تنباکو! کشت تنباکو به سلامت ما، کشاورزان و سلامت کره زمین

کشت تنباکو به سلامت ما، کشاورزان و سلامت کره زمین آسیب می رساند. صنایع بزرگ دخانی در تلاش برای جایگزینی کشت تنباکو دخالت می کند و به بحران جهانی غذا کمک می کند ...

روز جهانی بدون دخانیات ۲۰۲۳
مواد غذا بکارید، نه تنباکو!       

کشت تنباکو به سلامت ما، کشاورزان و سلامت کره زمین آسیب می رساند. صنایع بزرگ دخانی در تلاش برای جایگزینی کشت تنباکو دخالت می کند و به بحران جهانی غذا کمک می کند.
این کارزار دولت ها را تشویق می کند تا به یارانه های کشت تنباکو پایان دهند و از پس انداز آن برای حمایت از کشاورزان برای روی آوردن به محصولات کشاورزی پایدارتر که امنیت غذایی و تغذیه را بهبود می بخشد، استفاده کنند.

اهداف این کارزار
بسیج دولت ها برای پایان دادن به یارانه های کشت تنباکو و استفاده از پس انداز برای برنامه های جایگزینی محصول که از کشاورزان برای تغییر و بهبود امنیت غذایی و تغذیه حمایت می کند؛
افزایش آگاهی در جوامع کشاورزی تنباکو در مورد مزایای دوری از دخانیات و رشد محصولات پایدار؛
حمایت از تلاش‌ها برای مبارزه با بیابان‌زایی و تخریب محیط زیست از طریق کاهش کشاورزی تنباکو؛
تلاش‌های صنایع بزرگ دخانی برای جلوگیری از کار معیشت پایدار را افشا کنید.
معیار کلیدی موفقیت این کارزار، تعداد دولت هایی است که متعهد به قطع یارانه های کشت تنباکو می شوند.
ما به غذا نیاز داریم، نه تنباکو!
تمرکز روز جهانی بدون دخانیات 2023
بحران جهانی غذا به دلیل درگیری، تغییرات آب و هوایی، تأثیرات همه‌گیری کووید-19 و همچنین اثرات جنگ در اوکراین که باعث افزایش قیمت مواد غذایی، سوخت و کود می‌شود، در حال رشد است. کشت و تولید تنباکو منجر به آسیب های زیست محیطی جهانی و تغییرات آب و هوایی بلندمدت می شود و نقش مهمی در تعیین آینده کشاورزی و امنیت غذایی ایفا می کند. سازمان بهداشت جهانی امسال کارزار جهانی سال 2023 را برای روز جهانی بدون دخانیات با این عنوان اعلام می کند: تمرکز بر رشد محصولات غذایی پایدار به جای تنباکو.
در حال حاضر، تنباکو در بیش از 125 کشور به عنوان محصول تجاری، در مساحت تخمینی 4 میلیون هکتار که مساحتی بزرگتر از کشور رواندا است، کشت می شود. اثرات مضر کشت بر محیط زیست به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط آشکار است.
این کارزار دولت ها را تشویق می کند تا به یارانه های کشت تنباکو پایان دهند و از پس انداز برای برنامه های جایگزینی محصولات که امنیت غذایی و تغذیه را بهبود می بخشد، استفاده کنند. این کارزار همچنین با هدف افزایش آگاهی در مورد روش هایی است که صنایع دخانی در تلاش برای جایگزینی کشت تنباکو با محصولات پایدار دخالت می کند و در نتیجه به بحران جهانی غذا کمک می کند.
روز جهانی بدون دخانیات در سال 2023 به عنوان فرصتی برای بسیج دولت ها و سیاست گذاران برای حمایت از کشاورزان برای روی آوردن به محصولات پایدار از طریق ایجاد اکوسیستم های بازار برای محصولات جایگزین و تشویق حداقل 10000 کشاورز در سراسر جهان است برای متعهد شدن به پرهیز از کشت تنباکو.
زمین های زراعی کمیاب و آب برای کشت تنباکو استفاده می شود و هزاران هکتار از چوب ها از بین می روند تا فضایی برای تولید تنباکو ایجاد شود و سوخت برای درمان برگ های تنباکو ایجاد شود. بنابراین زمین های حاصلخیز در حال نابودی است و نمی توان از آن برای رشد محصولات غذایی مورد نیاز استفاده کرد.
در بسیاری از کشورهایی که تولید و رشد توتون و تنباکو حائز اهمیت است، موضوع معیشت اغلب به عنوان مانعی برای اجرای اقدامات کنترل قوی دخانیات مطرح می شود.
دکتر رودیگر کرچ، مدیر ارتقای سلامت سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: "صنایع بزرگ دخانی با ایجاد گروه‌های جبهه‌ای برای لابی کردن علیه تغییرات سیاستی با هدف کاهش تقاضا برای تنباکو، از معیشت کشاورزان استفاده می‌کند. ما باید از سلامت و رفاه کشاورزان و خانواده‌های آنها محافظت کنیم نه تنها از آسیب‌های ناشی از کشت دخانیات، بلکه به دلیل بهره‌برداری از معیشت آنها توسط صنعت دخانیات."
کشاورزان اغلب تحت مناسبات قراردادی با صنعت دخانیات سازی هستند و در یک دور باطل بدهی گرفتار می شوند. در بیشتر کشورها، صنعت دخانیات بذرها و سایر مواد مورد نیاز برای کشت تنباکو را در اختیار کشاورزان قرار می دهد و سپس هزینه ها را از درآمد آنها حذف می کند که اجتناب از کاشت تنباکو را از دیدگاه کشاورز بسیار دشوار می کند. اما صنعت دخانیات اغلب نمی‌تواند به کشاورزان قیمت عادلانه‌ای برای محصول خود بدهد و کشاورزان اغلب وام را به طور کامل بازپرداخت نمی‌کنند.
این کارزار جهانی با شرکای خود، آگاهی در مورد فرصت‌های تولید محصول جایگزین و بازاریابی برای کشاورزان تنباکو را افزایش می‌دهد و آنها را تشویق به کشت محصولات پایدار و مغذی می‌کند. این محصولات به خانواده‌ کشاورزان و میلیون‌ها نفر دیگر در مقیاس جهانی غذا می‌دهند، به آن‌ها کمک می‌کند تا از چرخه باطل ناشی از بدهی کشت تنباکو رها شوند و به طور کلی از محیط زیست سالم‌تری حمایت کنند. این کارزار همچنین از دولت‌ها در توسعه سیاست‌ها، استراتژی‌های مناسب و ایجاد شرایط بازار برای کشاورزان تولیدکننده تنباکو حمایت می‌کند تا به کشت محصولات غذایی روی آورند.

ترجمه: پریزاد سینایی
https://www.who.int/campaigns/world-no-tobacco-day/2023

  • گروه خبری : اخبار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات
  • کد خبر : 126946
کلید واژه
تنظیمات قالب