×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

 

  • تاریخ انتشار : 1395/05/12 - 10:23
  • بازدید : 807
  • تعداد بازدید : 109
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
گزارشي تأمل‌ برانگيز:

کف خیابان شهر، زیرسیگاری سیگاری‌ها

در شهر ما ته سیگارها با زباله‌دان‌ها بیگانه‌اند، تقریبا می‌توان گفت، عمده سیگاری‌ها در شهر یا سیگار خود را در کف زمین زیرپا له می‌کنند یا از خودروی خود آن را بیرون می‌اندازند و اهمیت نمی‌دهند این زباله‌های کوچک چه آلودگی زیست محیطی ایجاد می‌کند.

مشهد زيرسيگاري سيگاري‌ها

در شهر ما ته سیگارها با زباله دان ها بیگانه اند، تقریبا می توان گفت، عمده سیگاری ها در شهر یا سیگار خود را در کف زمین زیرپا له می‌کنند یا از خودروی خود آن را بیرون می‌اندازند و اهمیت نمی‌دهند این زباله‌های کوچک چه آلودگی زیست محیطی ایجاد می‌کند.
اگر سری به بوستان‌های زیبای مشهد بزنید، چمن بدون ته سیگار پیدا نمی‌کنید، بوستان ها اغلب پاتوق نوجوانان و جوانانی است که دور هم جمع شده و برای تفنن و خوش گذاری به سیگار دود کردن مشغول می شوند و ساعتی نمی‌گذرد که محل اتراق آنان پر از ته سیگارها له شده می‌شود.
باعث شرمندگی برای شهری زیارتی است که سنگ فرش خیابانهایش به زیرسیگاری تبدیل شده و کافی است در روز فقط 100 متر از طول یک خیابان را به پیاده روی مشغول شوید و ببینید که زیر پایتان یا اطراف درختان مسیر، پر از ته سیگارهایی است که فقط در انتظار رفتگر محله است تا آنها را جمع کند.
انبوه ته سیگارهایی که روی سنگفرش خیابان‌ها ریخته شده این فکر را به ذهن متبادر می‌سازد که سیگاری‌های شهر ما نمی‌دانند که سیگار هم زباله‌ای است که باید در زباله دان قرار گیرد نه کف خیابان، و این عمل مصداق عینی تضییع حقوق دیگران است و باید از انجام کار خود شرمنده باشند.
سیگار جدا از مضرات جسمی که برای سیگاری‌ها و کسانی که مجبور به استنشاق دود آن هستند، دارد، به یک آلودگی بزرگ زیست محیطی تبدیل شده است که جان بسیاری از مردم و حتی حیوانات را به خطر می‌اندازد.
به گفته کارشناسان، روزانه حدود 1900 تن زباله در مشهد تولید می‌شود که این رقم در روزهای اوج مسافر به 2500 تن هم افزایش می‌یابد، این میزان بیش از استانداردهای تعیین شده است.
تاکنون برآوردی برای تعیین تعداد ته سیگارها در شهر مشهد انجام نگرفته اما شواهد امر نشان می‌دهد که حجم زیادی از سیگارهایی که در طول روز توسط شهروندان در فضای شهر دود و به محیط زیست ریخته می گردد، در کنار سایر زباله‌های دفن ناپذیر منجر به تولید گاز گلخانه‌ای و شیرابه می‌شود.
از سوی دیگر ته سیگارها خطر بزرگی برای پرندگان و حیواناتی است که ندانسته آنها را می بلعند و این زباله باعث مرگشان می شود، لذا ته سیگارها نه تنها برای انسان بلکه برای جانوران دیگر نیز مضر است.
رفع این معضل بزرگ نیز مانند سایر معضلات شهری نیازمند فرهنگ‌سازی است که در درازمدت جواب می‌دهد، اخیرا نهادهایی اقدام به راه اندازی پویش های مختلف برای جمع آوری ته سیگارها در شهر مشهد کرده اند.
چند هفته‌ای است که در روزهای تعطیل، جمعی از جوانان و نوجوانان و بعضا رفتگران در بوستان‌های بزرگ شهر، فضای سبز را از وجود ته سیگارها پاک کرده و عکس‌های آنها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند تا شاید تلنگری برای عده‌ای باشد که حقوق دیگران را تضییع نموده و شهر را به زیرسیگاری خود تبدیل کرده‌اند.

منبع: خبرنگار ایرنا در مشهد

  • گروه خبری : اخبار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات
  • کد خبر : 34462
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب