معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد؛
دسترسی به سیگار و قلیان در کمتر از 5 دقیقه/ 80 درصد مراکز عرضه قلیان بدون مجوز هستند
دکتر احمد جنیدی جعفری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: برای تهیه نان باید 20 تا 30 دقیقه وقت صرف کنیم اما سیگار و قلیان در کمتر از پنج دقیقه در دسترس قرار میگیرد که این موضوع نشان دهنده عمق فاجعه است ...
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه 80 درصد مراکز عرضه قلیان بدون مجوز هستند، عنوان کرد: با اجرای قانون نظام صنفی میتوان از ایجاد اینگونه مراکز غیرمجاز جلوگیری کرد و شاهد کاهش چشمگیر مصرف قلیان به خصوص در بین جوانان بود. دکتر احمد جنیدی جعفری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: برای تهیه نان باید 20 تا 30 دقیقه وقت صرف کنیم اما سیگار و قلیان در کمتر از پنج دقیقه در دسترس قرار میگیرد که این موضوع نشان دهنده عمق فاجعه است.
وی به رواج قلیان به ویژه در بین جوانان اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت و دانشگاه برای رفع این معضل درصدد ایجاد فرهنگ سازی مناسب است تا مصرف مواد دخانی در کشور کاهش یابد.
جنیدی به مضرات فراوان قلیان اشاره کرد و گفت: استعمال مواد دخانی به هر شکل مضرر است و سرطان زایی از جمله مشکلات مصرف این مواد است.
وی با اشاره به اینکه هر بار استفاده از قلیان معادل 80 تا 100 نخ سیگار است، اظهار کرد: آسیب به پوست، لب، ریه و حنجره از جمله آسیب های استعمال قلیان و سیگار هستند.
80 درصد مراکز عرضه قلیان بدون مجوز هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد:بیش از 80 درصد مراکز عرضه قلیان در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بدون مجوز هستند و باید اقدام جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی گفت: با اجرای قانون نظام صنفی میتوان از ایجاد اینگونه مراکز غیرمجاز جلوگیری کرد و شاهد کاهش چشمگیر مصرف قلیان به خصوص در بین جوانان بود.
حشیش و گراس در تنباکو
جنیدی به وجود حشیش و گراس در نمونههای بررسی شده تنباکو اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران اولین دانشگاهی بود که در بررسیهای نمونهها متوجه حشیش، گراس و مواد اعتیادآور در تنباکو شد.
وی با اشاره به اینکه از مواد اعتیاد آوار برای افزایش مراجعه به مراکز عرضه قلیان استفاده میشود، افزود: قارچ نیز در نمونهها مشاهده شده است.
منبع: http://www.ana.ir/news/113922
نظر